Runt omkring

Här hittar du information om vad ni kan uppleva runt omkring Aplanabbens camping. Ta en promenad eller cykeltur i de natursköna omgivningarna och upptäck det som finns runt omkring

Kristianopel


Kristianopel är en liten by vid Östersjöns kust. Den är belägen i Blekinges nordostligaste hörn, mellan Kalmar och Karlskrona, och en vacker och klar dag ser Du "Långe Jan" på Ölands södra udde.


Sommartid lever Kristianopel upp och återkommande sommarboende trillar in och nya besökare beträder den gamla befästningsstaden. Rosorna har idag blivit ett kännetecken för Kristianopel, precis som ringmuren, kyrkan och hamnen är och har varit. Byn är sommartid full av aktiviteter och evenemang och det finns både övernattningsmöjligheter och matställen.http://kristianopel.org


 


 


http://www.visitkarlskrona.se/sv


 


 


 


http://www.blekingetrafiken.se/Var-trafik/Skargardsbatarna/


 


 

Närmsta grannen i Olsäng är Sparriskungen på Bond-Gården. I självbetjäningsbutiken längs Kustvägen kan du handla grönsaker, glass m.m.

Nu även känd från BÄSTA BONDEN i tv 4.

 http://www.bond-garden.se/

 


 


http://www.slaktgarden.se/page/1/hem.aspx


Padd-dammar grävda


I december och januari grävdes 4 dammar vid stranden i Olsäng. Dammarna ska gynna den rödlistade strandpaddan och ger fastighetens naturvärden en ny dimension.


se gärna denna länk


 


http://www.nordensark.se/stinkpadda/


 


 


 


http://www.lavendelgarden.se/


 


Utanför Olsäng och Abramsäng finns en stor knubbsälskoloni
 
 


Copyright © nics.se